Over mij

Hilde Ryckewaert,
Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg

Natuurlijke Gezondheidszorg, niet minder dan een passie

Zoals de natuur telkens weer zichzelf vernieuwt,
zo mag ook de mens dag na dag weer nieuw worden …

Dit is wat ik geloof, dit is waar ik voor sta. Ik zie het jaar na jaar in de natuur gebeuren. Elke herfst zie je de natuur een beetje sterven, en in de winter lijkt alles doods. Maar in de lente zie je het léven weer ontspruiten, en ‘s zomers kun je dan weer volop vruchten plukken.

Met een mens is dat niet anders. Meestal komen mensen bij mij als het in hun leven herfst of zelfs winter is. Het leven lijkt in een neerwaartse spiraal en pijn, ziekte, depressie, onzekerheid slaan toe. Wel, voor mij heeft dat niet het laatste woord. Ik geloof dat ook hier een nieuwe lente en een nieuwe zomer mogelijk zijn. Ik ga immers uit van het zelfgenezend vermogen in iedere mens.

Waar gaat het dan om? Net zoals dat in de natuur het geval is, moeten we zorgen voor een vruchtbare bodem. Als we ons lichaam en onze ziel voeden met wat léven geeft én als we er tegelijk voor zorgen dat toxische stoffen en toxische gedachten of emoties dat leven in ons niet verwoesten, creëren we kansen voor een hernieuwde gezondheid.

Dat is dus wat ik doe …

… in persoonlijke ontmoetingen met mensen. Dan luister ik naar hun verhaal. Ik hoor naar de moeilijkheden, de ziektes waar zij mee te kampen hebben, maar ik hoor ook naar de sprankeltjes van leven die ze misschien zelf niet meer zien. Ik reik hun dat hoopvolle opnieuw aan, opdat zij weer leven vinden. Hiertoe gebruik ik de vele talenten waarover ik beschik: een luisterend oor, een goed woord op zijn plaats, voedingsadvies,  voetreflexologie, dieptemassage, kruidenadvies, relaxatie, Bachbloesems, …

… in vormingstrajecten, ‘live’ of via internet. Hierin leer ik mensen hoe ze zelf kunnen kiezen voor een gezondere manier van leven. Voeding, levenswijze, al dan niet tot ontspanning komen, het al dan niet leren zien van het eigen unieke levensdoel, … zijn allemaal aspecten die leiden tot ziekte of gezondheid. In de diverse vormingstrajecten die regelmatig aan bod komen, neem ik mensen bij de hand zodat ze zelf gezonde keuzes leren maken.

… in blogartikelen waarin ik mensen meeneem in de wondere wereld van de Natuurlijke Gezondheidszorg. Kleine prikkels zijn het, telkens weer, die tonen hoe het ook anders kan.

Waarom ik dit doe? Omdat ik niet anders kan!

Omdat ik mij ertoe geroepen weet mijn steentje bij te dragen om deze andere manier van met gezondheid omgaan in de wereld van vandaag kenbaar te maken.

Dát is mijn passie!Specialisaties en opleidingen

Door de jaren heen heb ik me geschoold in Natuurlijke Gezondheidszorg. Al naargelang de mens die ik voor me heb en zijn klacht, hanteer de volgende specialisaties:

voedingsadvies – bachbloesemadvies – kruidenadvies – gespreksbegeleiding – spirituele begeleiding – relaxatiebegeleiding – voetreflexologie – dieptemassage – zangcoaching en koordirectie

Om dit alles voor mensen te kunnen doen, heb ik me op verschillende manieren bekwaamd:

  • een degelijke opleiding i.v.m. natuurlijke gezondheidszorg aan De Levensschool in Tongerlo
  • opleiding en jarenlange ervaring i.v.m. spiritualiteit en helend luisteren bij priester Wouter Deruwe
  • een verregaande kennismaking met de techniek van het focusssen bij psychologe Chris Van de Veire
  • wijze levenslessen van de mensen met visuele én andere beperkingen voor wie ik als opvoedster een stukje zorg mag dragen
  • muziekstudies aan het Lemmensinstituut in Leuven en heel wat vorming daarna in het ‘zingen’ en vooral ‘mensen doen zingen’

 

Heb je nog vragen over wat ik voor je kan doen? Neem dan gerust contact op!

 

%d bloggers liken dit: