Je eigen unieke weg vinden in het leven

Gezondheid is meer dan fysiek in orde zijn, meer dan emotioneel en mentaal vrij zijn van al te grote lasten. Gezondheid kent ook een belangrijke spirituele component. Echter, die spirituele kant van gezondheid wordt vaak als nogal zweverig bekeken, niet van deze aarde. Niets is echter minder waar …

Ware spiritualiteit toont zich in je concrete leven. Het gaat er wezenlijk om de vragen: ‘Waarom doe ik wat ik doe?’ en ‘Wat maakt mij enthousiast?’ Wist je dat het woord ‘enthousiast’ uit de Griekse woorden ‘en theos’ is samengesteld? ‘En theos’ betekent zoveel als ‘in of vanuit God’.

Echte spiritualiteit is heel eenvoudig, het is dat doen waar jij enthousiast van wordt. Het is zo leven dat jouw leven spreekt van meer dan jezelf alleen. Het is dat doen, waar jij van overtuigd bent dat je het móet doen. Je kunt als het ware niet anders, wil jouw leven zinvol zijn. En weet je, als je dat doet, word je pas echt gelukkig en wezenlijk gezond.

Om die eigen unieke weg in het leven te ontdekken – en neem dat maar letterlijk: alles weghalen wat de sprankel enthousiasme bedekt heeft – is het vaak goed iemand met je mee te laten kijken. Of het nu is vanuit gezondheidsklachten of eerder vanuit een aanvoelen dat er meer moet zijn in het leven, iemand die echt naar je luistert kan vaak helderder zien waar het in jouw leven om draait. En die dingen opnieuw aangereikt krijgen, helpt jou wellicht verder op je eigen unieke levensweg.

%d bloggers liken dit: