Je zelfgenezend vermogen stimuleren

Zo gaat het met de aarde …

Zoals de natuur telkens weer zichzelf vernieuwt,
zo mag ook de mens dag na dag weer nieuw worden …

Je kunt veel met de aarde doen. Je kunt ze helemaal kaal slaan en dan erosie zijn werk laten doen. Je kunt ze met beton bedekken en zo alle leven onmogelijk maken. Je kunt ze met vergif stilaan zo goed als onvruchtbaar maken.

En toch … altijd weer krijgt de levenskracht de bovenhand. Nee, niet altijd helemaal direct en er zijn ook wel wat voorwaarden:

  • Geef de aarde zon en regen.
  • Zorg voor de nodige voedingsstoffen.
  • Hou op met het toevoegen van gifstoffen.

Als je dat doet, zie je het wonder gebeuren. De verwoeste aarde toont stilaan weer groen. In de barst in het beton groeit een bloempje. De dorre, vergiftigde grond krijgt weer kleur.

… zo ook met de mens!

Geef de mens wat hij nodig heeft: een gezonde voeding, voldoende beweging, een goede nachtrust, een plek om te leven, creatief mogen zijn en iets mogen betekenen, geliefd worden en zelf ook mogen liefhebben, …

… en hou op met gifstoffen toe te voegen: junkfood dat bol staat van de E-nummers, een zittend leven, een leven gedomineerd door schermpjes, angst voor al wat vreemd is, geestdodend werk, verkillende eenzaamheid, …

… en dan zie je het wonder gebeuren. Het zelfgenezend vermogen van de mens zet al zijn krachten in om léven, om gezondheid te creëren.

Het zelfgenezend vermogen van de mens?!? Wat is dat dan, en wat doet het?

Wel, je ziet het al in het kleinste: je hebt een schram. Je bent gevallen en je hebt je knie geschaafd. Of de kat heeft je gekrabd. Niemand van ons twijfelt eraan dat, mits een beetje hygiënische zorgen, die wonde netjes geneest. Vanzelf, eigenlijk, geen dokter die het in jouw plaats kan doen.

Zo gaat het eigenlijk met elke ziekte. Achterhaal de oorzaak van je lijden en doe dan de juiste dingen, en je lichaam geneest zichzelf. Jouw zelfgenezend vermogen doet wat het kan om jou in de gegeven omstandigheden zo gezond mogelijk te houden.

Een Consulent Natuurlijke Gezondheidszorg doet niks anders dan met een aantal tools dat zelfgenezend vermogen stimuleren, zodat de zieke mens weer in staat is zichzelf te helen. De allerbelangrijkste tool is wellicht gespreksbegeleiding. Daarmee probeert een Consulent Natuurlijke Gezondheid allereerst zicht te krijgen op wat er hapert en waarom, en je vervolgens te helpen een andere kijk op de dingen te krijgen. Daarnaast zijn er ook:

Is jouw gezondheid niet optimaal en wil jij ontdekken hoe je dat zelfgenezend vermogen kunt stimuleren, maak dan eens een afspraak. Vanuit jouw klachten zoeken we naar wat je lichaam nu van je vraagt. We proberen de oorzaak te achterhalen van wat jou belemmert en doen daar iets aan. Met de passende tools geven we je zelfgenezend vermogen een boost.

Praktisch

Je kunt meer info vragen of een afspraak maken op volgende manieren:

  • Per telefoon: bel naar 0492/647436 en spreek indien nodig een bericht in. Ik bel je dan terug van zodra het kan.
  • Per mail: naar hilde@gezondheid-wijzer.com.

Een consult duurt in principe één uur en kost 50 euro. Soms kan een afspraak korter of langer duren. Je betaalt dan 25 euro per begonnen half uur.

Het consult gaat door bij Hilde Ryckewaert, in de Grote Dijk 9 te Diksmuide. En opgelet van maandag tot zaterdag is parkeren tussen 8.00 u en 18.00 enkel toegelaten mits gebruik van een blauwe parkeerschijf!

%d bloggers liken dit: