Zing je vrij!

Zing je vrij! – Zingen tegen stress

Wie graag zingt, weet het wel: Zingen is aangenaam en ontspannend. Het doet je je zorgen en beslommeringen vergeten. Het brengt de zon in je hart en een glimlach op je gezicht. Zingen geeft een vrij gevoel.

Zing je vrij! (2)

In ‘Zing je vrij!’ willen ik je niet alleen (beter) leren zingen. Ik wil je helpen te ontdekken hoe je, via het zingen, gevoelens van zorgen en stress beter de baas kunt. Zingen brengt je immers dichter bij jezelf, bij je ademhaling, bij je hele lichaam. Je leert je stem gebruiken vanuit een diepere kern, waardoor je vanzelf steviger gaat klinken en steviger in het leven gaat staan.

Ook als je van jezelf denkt: ‘Ik kan niet zingen!, ben je welkom. Meestal zijn dit soort gedachten je ingegeven omdat ooit, in een ver verleden, iemand jou heeft gezegd: ‘Jij zou beter je mond houden, jij kunt niet zingen!’ Niets is minder waar, zingen kun je leren. En al zingende ontdek je: ‘Ik hoef niet bang te zijn voor mijn eigen stem.’

‘Zing je vrij!’ is een initiatief waaraan ieder die er zin in heeft, kan deelnemen. En omdat het ons menens is met het ontspannende karakter van ‘Zing je vrij!’ legt het initiatief je zo goed als geen eisen. We zingen zomaar, we repeteren niet naar een of ander concert toe. We zingen aangepaste muziek, we houden rekening met het zangtalent van de deelnemers. We zingen wekelijks, maar je hoeft er niet elke keer bij te zijn. Jouw agenda bepaalt of je komt op niet. We vragen alleen dat je verwittigt als je er niet bij kunt zijn.

Praktisch

‘Zing je vrij!’ gaat door op maandagavond, van oktober tot en met mei, telkens van 20.00u tot 21.00u, behalve op schoolvakantiedagen. We komen samen bij Hilde Ryckewaert thuis, in de Grote Dijk 9 in Diksmuide. Een tienbeurtenkaart kost €60. Kom je voor het eerst, neem dan best vooraf even contact op: 0492/647436 of hilde@gezondheid-wijzer.com.

%d bloggers liken dit: