Een tafel vol met groenten, fruit, kruiden, noten en bonen, met daaronder de tekst 'Veggie van de maand'

Veggie van de maand

Over voeding wordt door experten heel veel gezegd, en die dingen spreken elkaar wel eens tegen. Over één ding zijn alle stromingen het echter wel eens: een gezonde voeding bestaat voor een groot deel uit vers en onbewerkt plantaardig voedsel. Door de vele gezonde stoffen en stofjes in die ‘veggies’ bouwen wij aan onze gezondheid, maaltijd na maaltijd.

Als gezondheidsbegeleider wil ik mensen helpen bij dat bouwen aan hun gezondheid. Daarom publiceer ik van nu af elke maand een ‘Veggie van de maand’. Dat kan een groente zijn, een fruitje of een kruidje, een boon of een noot. Eerst komt er wat uitleg over wat die ‘Veggie’ voor jouw gezondheid kan doen, en daarna volgen telkens een tweetal recepten.

Maar voor we eraan beginnen eerst nog een goede raad: Was je tot nu toe niet gewoon aan veel ‘veggies’ op je bord, bouw dan geleidelijk aan de hoeveelheid op. Laat je darmen langzaam wennen, dat voorkomt klachten.

Geen Halloween zonder pompoen!

Pompoen

Als ik de pompoen noem, dan denk jij wellicht aan Halloween. Lekker griezelen, en daar hoort een uitgesneden pompoen met een lichtje in zijn buikje bij. Pompoen is echter niet alleen leuk om bij te griezelen, ze is ook lekker en gezond. Onder de link:  ‘Geen Halloween zonder pompoen!’ lees je meer. Je vindt er ook een recept voor een heerlijke pompoensoep, voor een butternut lasagne en voor quinoa met gegrilde groenten, waaronder natuurlijk de overheerlijke pompoen. Laat het je smaken!

Andere veggies, al verschenen

 

 

%d bloggers liken dit: