Een tafel vol met groenten, fruit, kruiden, noten en bonen, met daaronder de tekst 'Veggie van de maand'

Veggie van de maand

Over voeding wordt door experten heel veel gezegd, en die dingen spreken elkaar wel eens tegen. Over één ding zijn alle stromingen het echter wel eens: een gezonde voeding bestaat voor een groot deel uit vers en onbewerkt plantaardig voedsel. Door de vele gezonde stoffen en stofjes in die ‘veggies’ bouwen wij aan onze gezondheid, maaltijd na maaltijd.

Als gezondheidsbegeleider wil ik mensen helpen bij dat bouwen aan hun gezondheid. Daarom publiceer ik van nu af elke maand een ‘Veggie van de maand’. Dat kan een groente zijn, een fruitje of een kruidje, een boon of een noot. Eerst komt er wat uitleg over wat die ‘Veggie’ voor jouw gezondheid kan doen, en daarna volgen telkens een tweetal recepten.

Maar voor we eraan beginnen eerst nog een goede raad: Was je tot nu toe niet gewoon aan veel ‘veggies’ op je bord, bouw dan geleidelijk aan de hoeveelheid op. Laat je darmen langzaam wennen, dat voorkomt klachten.

Broccoli – gezondheid in een roosje!

Broccoli

Broccoli mag de spits afbijten als allereerste ‘Veggie van de maand’. Broccoli is een supergezonde groente, met veel vezels. Daar worden je darmen blij van en daar worden ook de vele gezondheid bevorderende bacteriën in je darmen blij van. Je krijgt ook het recept van een broccoliquiche en van aardappelkoekjes met broccoli. Wil je meer lezen? Klik dan op deze link: Broccoli – gezondheid in een roosje! 

 

%d bloggers liken dit: