Een tafel vol met groenten, fruit, kruiden, noten en bonen, met daaronder de tekst 'Veggie van de maand'

Veggie van de maand

Over voeding wordt door experten heel veel gezegd, en die dingen spreken elkaar wel eens tegen. Over één ding zijn alle stromingen het echter wel eens: een gezonde voeding bestaat voor een groot deel uit vers en onbewerkt plantaardig voedsel. Door de vele gezonde stoffen en stofjes in die ‘veggies’ bouwen wij aan onze gezondheid, maaltijd na maaltijd.

Als gezondheidsbegeleider wil ik mensen helpen bij dat bouwen aan hun gezondheid. Daarom publiceer ik van nu af elke maand een ‘Veggie van de maand’. Dat kan een groente zijn, een fruitje of een kruidje, een boon of een noot. Eerst komt er wat uitleg over wat die ‘Veggie’ voor jouw gezondheid kan doen, en daarna volgen telkens een tweetal recepten.

Maar voor we eraan beginnen eerst nog een goede raad: Was je tot nu toe niet gewoon aan veel ‘veggies’ op je bord, bouw dan geleidelijk aan de hoeveelheid op. Laat je darmen langzaam wennen, dat voorkomt klachten.

Op een grote paddenstoel …

Paddenstoelen zijn echte superfoods.

Diverse paddenstoelen in de winkel bij Boer Bas

Ze bevatten eiwitten van hoge kwaliteit en zijn daardoor onontbeerlijk in het dieet van een vegetariër of een veganist. Daarnaast bevatten paddenstoelen ook stoffen die onze immuniteit een boost geven. Zo worden medicinale paddenstoelen uit China zelfs ingezet bij de (natuurlijke) behandeling van kanker. En weet je, ook bij onze gewone winterkwaaltjes doen paddenstoelen een mooie duit in het immuniteitszakje. Wil je meer weten, klik dan op deze link en lees verder over die ‘grote paddenstoel’! Je vindt er ook de recepten ‘gebakken paddenstoelen’ en ‘gegrilde kwartel met cantharellen’. Laat het je smaken, zou ik zeggen …

Alle veggies, al verschenen

 

 

%d bloggers liken dit: