Jaartraject gezonde voeding

Het eerste medicijn? Een gezonde voeding!

Gezonde voeding

Last van een niet zo best werkende spijsvertering? Problemen met je huid of met je ademhaling? Pijnlijke spieren, pijnlijke gewrichten? Neiging tot obesitas? Last van hart- en vaatziekten of diabetes type 2? Neiging tot depressiviteit?

Voor deze en nog wel wat andere chronische klachten en welvaartsziekten begint onze gezondheid niet in de wachtkamer van de dokter, maar in eigen huis en tuin, en bovenal in eigen keuken.

Hyppocrates, de Griekse arts die wordt beschouwd als de grondlegger van de westerse geneeskunde, wist het al. ‘Maak van je voeding je medicijn, en van je medicijn je voeding’, was zijn lijfspreuk. Een gezonde voeding is dus basis van een langdurig goede gezondheid en kan bij heel wat klachten genezing of minstens een sterke verbetering brengen.

‘Het eerste medicijn? Een gezonde voeding!’ is een vormingstraject. Negen maanden lang neem ik je bij de hand om je wegen te wijzen naar een écht gezonde voeding. Stap voor stap leer ik je wat gezonde voeding is en wat je dus beter verandert in je voedingspatroon.

In februari / september brengen we je huidige gezondheidstoestand in kaart. In maart  / oktober nemen we onze drinkgewoontes onder de loep. In april / november focussen we vooral op groenten en fruit. In mei / december gaan we uit van de slogan: ‘Eat real food – Eet écht voedsel’. In juni / januari hebben we het over eetgewoontes. In juli / februari nemen we de koolhydraten in onze voeding onder de loep. In augustus / maart focussen we op gezonde vetten. In september / april zijn de eiwitten aan de beurt. In oktober  / mei bekijken we een aantal voedingssystemen die de spijsvertering kunnen verbeteren. In november / juni sluiten we af met het opnieuw in kaart brengen van de gezondheidstoestand op dat moment. Tegelijk geven we je tips over hoe je deze gezonde manier van eten kunt blijven volhouden … want daar gaat het uiteindelijk om!

We zetten dus een aantal stappen in de richting van een gezondere voeding. Het gaat hierbij niet om een dieet, maar om een liefst zo definitief mogelijke verandering van eetgewoontes. Je hoeft in dit traject ook geen calorieën te tellen, noch honger te lijden. Gezonder word je immers niet van ‘even heel goed te letten op wat je eet’ … om daarna weer je oude gewoontes op te nemen.

Praktisch:

  • Twee keer per jaar, eind februari en eind september, kun je van start met dit jaartraject over gezonde voeding.
  • Je krijgt wekelijks op maandag een mailbericht met daarin alle informatie die nodig is om dit jaartraject te kunnen volgen. Heb je tijdens het traject nood aan individuele ondersteuning, dan kan dat via mailcontact.
  • Kostprijs voor het hele vormingstraject ‘Het eerste medicijn? Een gezonde voeding!’ is 225 euro. Individuele ondersteuning via mail tijdens het traject is inbegrepen.

 

 

Inschrijving jaartraject ‘Het eerste medicijn? Een gezonde voeding!’

Het eerstvolgende jaartraject gaat van start op maandag 25 februari 2019. Inschrijven kan tot en met vrijdag 22 februari. Dit doe je door 225 euro te storten én onderstaand formulier ingevuld te versturen.

€225,00

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: